Zomerse stofjes

Wat een hitte hè! Waarschijnlijk loop je met deze temperaturen het liefst de hele dag in je blote niksie, maar dat is ook zo wat 😛 Gelukkig zijn er een aantal stoffen die je door deze zomerse hitte helpen.

Katoen

Katoen is een stof die ademt en dus geen warmte ‘aan neemt’. Het is een zachte stof, die op veel verschillende manieren kan worden geweven en zo voor heel veel verschillende kledingstukken kan worden gebruikt. Wel neemt het vocht op, met het risico op zweetvlekken. Deze voorkom je door je kleding niet te strak te kiezen!

Linnen

Linnen is een heerlijke stof, die niet voor niets veel in warme landen wordt gedragen door zijn verkoelende effect. Het heeft van zichzelf een unieke structuur die net dat beetje extra geeft aan je outfit. Linnen ademt nog meer als katoen, waardoor het risico op zweetvlekken minder groot is. Wel is het kreukgevoelig, dus vooral geschikt voor casual kleding!

Zijde

Zijde, en dan bedoel ik echte zijde, is een luxe stof! Daarmee ook meteen een wat duurdere stof, maar zeker de moeite waard om te vermelden. Dun geweven zijde draagt namelijk heerlijk in de zomer en is ook geschikt wanneer je wat gekleder voor de dag moet komen. Pas wel op met (dun geweven) zijde, het is kwetsbaar en mag niet in de wasmachine!

Wol

Wol?? Ja wol! Meestal wordt wol dik geweven, zodat er een lekkere dikke wintertrui van kan worden gemaakt. Maar door de wol anders te weven, ontstaat juist een hele dunne draad die fresco wol wordt genoemd. Deze wol is nog luchtiger dan katoen en kreukt veel minder snel dan linnen. Een ideale stof dus voor in de zomer, voor zowel casual als meer zakelijke kleding. Wel is deze stof wat duurder in aanschaf.

Kies bij warm weer nooit voor polyester-achtige stoffen, deze ademen niet en met een beetje pech verspreiden ze ook nog nare geurtjes wanneer je er in gaat zweten. Hou het bij natuurlijke materialen en kom zo koel deze hete dagen voor!

Bekijk mijn andere blogberichten

Gaat het écht om kleding?

Een tijdje terug meldde ik mij aan voor het jaarlijkse evenement voor Persoonlijke Kracht coaches. Een dag vol kleur, collega’s ontmoeten én de dames achter deze opleiding, die ik tot

Verder lezen

Klaar om jezelf weer vrouw te voelen?

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op om een afspraak in te plannen.

Berichtje sturen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?