Over mij.

Als stylist in hart- en nieren weet ik precies hoe het ‘heurt’. Welke tinten wel of niet staan bij een lichte huid of donker haar, hoe je het beste naar boven haalt in een appel- of peerfiguur en welke broek je perfect zou passen. En dat is heel handig en fijn, maar dat betekent niet direct dat dit ‘standaard’ advies je een WAUW-gevoel gaat opleveren.

De stylist met een twist 5

Ik ging de strijd niet winnen met een theoretisch perfect kleurenpalet.

Jarenlang volgde ik de regeltjes en verwerkte ik ‘mijn’ kleurenpalet tot in de kleinste details, want ik vond dat ik het geleerde ook goed in de praktijk moest brengen. En dat is toch ook wat mensen van een stylist verwachten? Zelfs voor mijn eerste zakelijke shoot durfde ik niet af te wijken van ‘mijn’ palet. En toch had ik steeds dat gevoel dat ik niet mezelf was. Bovendien voelden de ‘stijlregeltjes’ als een beperking in wie ik was en wilde uitstralen. 

Het moederschap veranderde mijn lichaam, maar ook wie ik was. Want ook al werd ik, naast mijn kinderen, een paar zwangerschapskilo’s en een fluffy buik rijker, ik ben tevredener dan ooit tevoren. En dat terwijl ik daarvoor mijn leven lang worstelde met mijn lijf en er altijd wel iets op aan te merken had. Maar mijn kledingstijl paste helemaal niet meer bij mijn nieuwe lijf en wie ik door het moederschap was geworden. En toen besefte ik me dat ik de strijd over een goed zelfbeeld niet ging winnen met een theoretisch perfect kleurenpalet. Die strijd kon ik alleen winnen door mijzelf goed te voelen én mijn kleding te matchen met wie ik ben.

Werken aan je eigenwaarde en daarmee beter in je vel én je kleding zitten.

Ik besloot de regels niet langer strikt te volgen en gebruikte de theorie enkel nog als houvast. Verder besloot ik lekker buiten de lijntjes te kleuren en te doen wat bij mij past. Zo werd dé stylist met een twist geboren. Inmiddels voel ik mezelf niet meer alleen moeder, maar een leuke vrouw op alle terreinen, als partner, zus en vriendin. Ik gun andere moeders ook dat gevoel (van vrouw zijn).

Dat gevoel dat je na een gebroken nacht vol energie je perfecte kleding aanschiet. Dat je in de speeltuin niet naar een stralende newborn moeder hoeft te staren, je afvragend hoe zij dat toch doet. Want jij straalt minstens zo hard! Dat jij je geweldig voelt in je lijf en je dit uitstraalt met een voor jou perfecte stijl. En daarom werk ik van binnen naar buiten.

Uit ervaring weet ik dat dit enorm lastig is in de hectiek van een gezin. Maar je bent niet alleen, want ik help je hierin stappen te zetten. Stop met googlen, stuur mij een bericht en ga voor dat WAUW-gevoel. Want die slapeloze nachten blijven voorlopig toch, dus daar kun je dan maar beter het allerbeste van maken!

De stylist met een twist 12

Wat anderen over mij zeggen.

Klaar om jezelf weer vrouw te voelen?

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op om een afspraak in te plannen.

Berichtje sturen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?