Hoe verhul je een buikje?

Herken je dat gevoel? Je bent een paar maanden geleden bevallen en je lichaam is veranderd. Je bent trots op je lijf, maar je lichaam matcht nog niet met dat gevoel. Je hebt nog een kilootje extra hier en daar en vooral dat buikje blijf je zien. Je kunt natuurlijk (als een malle) gaan sporten en ik hou je niet tegen.. maar hoe fijn is het als je je in de tussentijd wel lekker in je lijf voelt? Gewoon.. doordat je weet hoe je je moet kleden. Helemaal niemand hoeft te zien dat jij een buikje hebt!

De basis

We beginnen bij de basis.. namelijk je lingerie. Wat dat met een buikje te maken heeft? Alles! Zorg bijvoorbeeld dat je een bh draagt die je buste goed naar voren drukt, zodat je buikje automatisch minder op valt. Zorg dat je een goede bh draagt met een mooie pasvorm, waardoor je borsten sowieso mooi uit komen. Kies je slip, string, boxer of waar jij je ook lekker in voelt, altijd een maat groter dan je kledingmaat! Waarom? Omdat deze dan niet tekent en niet onnodig een vetrol creëert die je eigenlijk helemaal niet hebt! (Lees meer over lingerie in deze blog)

Broek

Als we het dan toch hebben over iets creëren wat er eigenlijk helemaal niet is… kies een geschikte (maat) broek! Wanneer je broek te strak zit, ontstaat de welbekende muffintop en dat wil je nu juist voorkomen. Let daarom niet op de maat van de broek, maar op hoe deze bij je zit. Het kan ook best dat je (tijdelijk) een andere maat nodig hebt na je bevalling, omdat je lijf nou eenmaal veranderd is. Een broek die wat hoger valt, kleed het mooist af. Deze valt namelijk over je buikje heen en valt daardoor al een stuk minder op!

Tops

Een goede broek is niet onbelangrijk, maar het echte geheim schuilt ‘m in het kiezen van de juiste top! Qua tops heb je tal van mogelijkheden en om er geen ellenlang verhaal van te maken, laat ik je een paar opties zien. Een plaatje zegt immers meer dan duizend woorden….

Faux wrap top

Een faux wrap heeft een elastiek aan één kant van de top, waardoor de stof plooit op de buik. Door de plooitjes van deze top kun je toch een aansluitende top dragen zonder dat je buikje prominent aanwezig is.

Blousen

Wanneer je een blouse draagt, is het het mooist deze in je broek te stoppen en er een beetje overheen te laten blousen. Natuurlijk kan dit met iedere soort top die wat langer en losser valt.

Print

Draag een print om de aandacht af te leiden van je buik. Kijk wel of de print mooi uit komt en niet juist de aandacht naar je buik brengt.

A-lijn

Een A-lijn top sluit aan rondom de buste en loopt daarna subtiel uit. Ideaal dus om een buikje te verhullen! Let wel op, dit model is minder geschikt als je een volle boezem hebt, omdat het je dan onnodig voller laat lijken!

Chiffon

Een top met twee lagen, waarbij de bovenste laag van chiffon is, is ideaal voor het verhullen van een buikje. Zorg er wel voor dat de chiffon laag soepeltjes over je buik valt en niet blijft ‘kleven’. Dan benadruk je je juist je buik!

cache coeur

Cache coeur (Frans voor: bedek je hart) is de deftige benaming van een overslagtop. Door de stof die elkaar kruist, ontstaat een verleidelijke V-hals en een losvallend stukje stof voor je buik. Ideaal dus! Een extra bijkomend voordeel is dat de V-hals de aandacht naar boven brengt en daarmee wegneemt van je buik.

Bekijk mijn andere blogberichten

Gaat het écht om kleding?

Een tijdje terug meldde ik mij aan voor het jaarlijkse evenement voor Persoonlijke Kracht coaches. Een dag vol kleur, collega’s ontmoeten én de dames achter deze opleiding, die ik tot

Verder lezen

Zomerse stofjes

Wat een hitte hè! Waarschijnlijk loop je met deze temperaturen het liefst de hele dag in je blote niksie, maar dat is …

Verder lezen

Klaar om jezelf weer vrouw te voelen?

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op om een afspraak in te plannen.

Berichtje sturen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?